6 Kasım 2010 Cumartesi

E-okul siteminde Devamsızlık Takip etme

 E-okul devamsızlık takibi
ÇOCUĞUNUZUN DEVAMSIZLIĞINI TAKİP EDİN
Çocuğunuzun devamsızlığını artık evden takip edebilirsiniz. Hangi günler okula gitmedi hangi günler yarım gün gitti. Artık bunun takibini yaparken eskisi gibi çocuğunuzu takip etmek, arkadaşlarına sormak gibi zahmetlere katlanmanıza gerek yok. Evinizden kolaylıkla takip edebilirsiniz. Bu yöntem e-okulun bize sunduğu en büyük yararlardan birisidir.
Çocuğunuzun okula devamı eğitimi açısından çok önemlidir aslında. (Bazı veliler maalesef  bu konuda duyarsızda olsa)  O derse katılması, öğretmenini dinlemesi öğrenmenin gerçekleşmesi demektir. Böylece çocuğunuzu sadece dersler konusunda değil bir çok yönden zararlı alışkanlıklar edinmesini de önlemiş olabilirsiniz. Çocuğun ailesi tarafından kontrol edildiğini bilmesi hem güven kazandıracak hem de okula devamını sağlayacaktır.
Peki bunu nasıl yapacaksınız. Bunun için:
1 - E-okul veli bilgilendirme sisteminden şifreleri yazarak açılan menü ile sayfaya giriniz.
2 - Bu sayfanın içinde sol tarafta bulunan kategorilerden Devamsızlık Bilgisi kısmını tıklayınız.
3 – Bir süre sonra çocuğunuzun aylara göre devamsızlık bilgileri görülecektir.
4 – Bu sayfanın alt kısmında devamsızlıkları özürlü – özürsüz şeklinde ayrılmıştır. Özürlü devamsızlık;izin, hastane raporu vb. durumlar için kullanılır. Özürsüz devamsızlık ise çocuğunuzun hiçbir mazereti olmadan yaptığı devamsızlığı göstermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder